Вчера на Острова се появиха информации, че Манчестър Сити подготвя оферта за холандския национал, името му още се спряга и за трансфер в Барселона. През уикенда Ван Перси отбеляза стотния си гол с фланелката на "артилеристите" при победата с 3:0 на Болтън.

Венгер все пак призна, че през лятото е водил разговори с капитана си относно неговото бъдеще. Холандецът все още не може да постигне разбирателство за новия си договор с лондонския клуб, а настоящият му контракт изтича през 2013 година.

"Вярно е, че имахме среща през лятото. Ако си на мястото на Робин и видиш как Насри и Фабрегас напускат, нормално е да си разтревожен", коментира Венгер.

"Не мисля, че и сега той ще си тръгне. Робин не е за Барселона. Виждам много прилики с позицията на Лионел Меси в Барса", каза още Венгер.

Според пресата в Англия обаче, Роберто Манчини ще направи всичко възможно да отмъкне Ван Перси през зимния трансферен прозорец, ако дотогава холандецът не е подписал нов договор. През лятото "гражданите" привлякоха от Арсенал Самир Насри и Гаел Клиши, припомня Гонг.