Бившият "армеец", отбелязал култовия гол при победата на "червените" с минималното 1:0 като гост на европейския колос Ливърпул, в момента се възстановява от контузия, която получи преди близо две седмици.

Защитникът на европейския шампион от 1986 година пропусна последните три срещи на тима от "Национална Арена", като за последно бе титуляр при загубата с 0:2 като гост на Политехника Тимишоара.

"Треньорската смяна в ЦСКА ме изненада много. Според мен лично, на този етап Милен Радуканов бе най-хубавото нещо на "Армията". Мисля, че заслужаваше повече доверие. За мен тази рокада е несправедлива, като се има предвид всичко, което направи за отбора. Самите резултати го доказват, а феновете го обичат. Не искам да коментирам обаче действията на ръководството и дали Димитър Пенев е най-удачния вариант за негов заместник", сподели Илиев.

Синът на "червената" легенда Илия Вълов призна, че е в много добри взаимоотношения с новия селекционер Любослав Пенев, но е категоричен, че емблематичният голмайстор няма да робува на имена или приятели при избора на играчи за представителния отбор.

"Не сме говорили с Любо Пенев от дълго време. За последно се чухме преди близо година, когато имаше шанс да се завърна отново в ЦСКА. Имаме много добри отношения с него, но съм сигурен, че това няма да му повлияе при избора на футболисти. С Мъри Стоилов се видяхме веднъж случайно и поговорихме относно това, което се случи, когато той бе начело на "трикольорите" (б.а. - Мъри тотално отписа бранителя след срамното 1:6 от Сърбия). Изяснили сме се, но това, което си казахме, остава между нас.

Мисля, че при Лотар нещата бяха коренно различни – той разчиташе на мен, но травмите, които имах, ми попречиха на 100 % да се изявя".

Илиев призна, че познава бегло спрягания за наставник на ЦСКА от зимата Маурицио Тромбета, като единствената информация, която има, е, че е бил наставник преди няколко години на бившия шампион Клуж.

"Познато име, но лично не съм се срещал с него. Нямам информация, че той или пък Еуген Трика ще поемат някакви треньорски функции на "Армията".

Бранителят на Стяуа не скри, че е останал неприятно изненадан от кошмара, който неговият съотборник Джордже Галамаз изживя по време на гостуването на Петролул Плоещ. Фен на домакините удари в края на първата част с бокс бранителя, като му е причинил фрактура в областта на дясната скула.

"Само луд човек може да направи такова нещо. Нямам думи. Не бях на стадиона, гледах двубоя от вкъщи и видях всичко по телевизора. За щастие Галамаз се размина с по-тежки усложнения, като се очаква от петък да започне и бегови тренировки. Опасност за слуха му няма. Червените картони на Станка и Мартинович пък, които наритаха нападателя, ще бъдат анулирани", завърши 31-годишният бранител на букурещкия гранд.