Картинката за Евро 2020 постепенно придобива завършен вид, като утре вечер преди полунощ българско време ще знаем всички 20 участника на финалите, пресяти от квалификациите.

Пак тогава ще имаме и яснота кой отива (заедно с България) на жребия за баражите през Лига Европа, които са през март догодина и ще дадат още 4 квоти.

17 отбора се класираха:

Англия, Италия, Холандия - тези три отбора си гарантираха, че ще са в групи на европейското, където и трите им домакинства ще са на тяхна земя - Лондон, Рим и Амстердам, съответно.

Освен тях на Евро 2020 вече са: Германия, Белгия, Испания, Франция, Русия, Хърватия, Турция, Португалия (актуален шампион), Финландия, Чехия, Австрия, Швеция, Украйна и Полша.

Днес от 21,45 ч са мачовете в група D: Ейре - Дания и Гибралтар - Швейцария.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410832/0131/bg

Дания има 15 т., а ирландците са с 12, но ако спечелят в Дъблин, домакините изпреварват "динамита" с предимство в преките двубои. Мачът е финал за тези два тима, като на гостите стига и реми.

Швейцарците знаят, че успех в Гибралтар със сигурност ги класира, като само се чака дали ще са първи или втори в групата.

Третият тим, който отпадне от уравнението тук, отива в плейофите и може да се срещне с България там.

В група Е утре от 21,45 ч големият мач е Уелс - Унгария. Гостите имат точка повече, но победа на домакините ги праща на Евро 2020. Както в Дъблин на датчаните, така и в Кардиф н унгарците стига реми.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410852/0131/bg

Така утре ще имаме и последните 3 тима, като за швейцарците е на 99.99 процента сигурно, че ще са единият. Грандиозен провал в Гибралтар, гарниран с победа на ирландците над Дания, може да спре това.

След това ще знаем и картинката преди петъчния жребий за баражите.

Там България върви с Израел и Румъния, като два от тези отбори ще идат в поток А с Исландия и някой измежду Уелс, Словакия, Ейре или Северна Ирландия. Като ще играем полуфинален плейоф срещу Израел или Румъния (който жребият прати заедно с нас) и финал с победителя в другата двойка.

Ако обаче сме "третият" в тройката с Израел и Румъния, а те заминат към поток А, ние отиваме при Норвегия, Сърбия и Шотландия в поток С.

Там ще гостуваме на британците в полуфинал, а финалът ще е с победителя от норвежци и сърби.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/61380/0731/bg