Новият нападател на Барселона Роберт Левандовски бе представен пред 59 026 фенове на стадион "Камп Ноу". Той излезе на терена с фланелка с номер 9 и в компанията на президента на клуба Жоан Лапорта.

"Добър ден на всички", поздрави полякът на каталунски, като речта му бе прекъсната от песните на феновете.

"Много съм доволен да бъда в Барселона. Благодаря много. Горд съм да бъда играч на този отбор. Струва ми се, че отне много време, но накрая съм тук. Много съм щастлив и съм сигурен, че ще вкарам много голове на този стадион и ще спечелим много титли с вашата подкрепа", обърна се той към публиката.

Нападателят направи обиколка на стадиона в компания на момчета и момичета от академията на Барселона. След това подписа много фланелки и позира за снимки със семейството си.

След това Лева бе приветстван от Лапорта, който му връчи екипа с номер 9. По-късно босът на Барса призна, че деветката е била отнета насила от Мемфис Депай и дадена на поляка.

"Левандовски ще носи №9 и това е решение на ръководството на клуба. Взехме това решение от имиджова и маркетингова гледна точка", обясни босът.

Мемфис Депай все още е футболист на Барса и едва ли е бил очарован от това, че клубът насила му е отнел любимия номер.

Колкото до горещата тема на "Камп Ноу" - тази с картотеките на новите попълнения, Лапорта демонстрира оптимизъм.

Както е ясно, Ла Лига не призна 150 милиона евро от бюджета на клуба и така шефовете спешно трябва да запълнят дупката, за да могат да регистрират петте си нови попълнения - Франк Кесие, Андреас Кристенсен, Роберт Левандовски, Жул Кунде и Рафиня.

Getty Images

"Ние си свършихме работата и изпълнихме всички изисквания - заяви Лапорта. - Изпратихме необходимите документи в Ла Лига и очакваме отговор. Ако пък и това не е достатъчно, сме готови да приложим четвърти лост за генерирането на средства".

До момента Барса продаде 25% от телевизионните си права за срок от 25 години, за което получи 517 милиона евро. Клубът обяви в добавка, че е генерирана обща капиталова печалба от 667 млн. Освен това, клубът е готов да продаде още 24,5% от своята продуцентска къща Barca Studios, което ще донесе още 100 милиона евро.