Футбол с послание и за добра кауза се игра през уикенда на терените на НСА.

Дебютното издание на благотворителния турнир "All Stars за "Купата на бизнеса" събра 12 отбора на водещи компании у нас, които преследваха трофея в напрегнати мачове по минифутбол, надъхани допълнително от присъствието на Димитър Бербатов.

Именно фондацията на рекордьора по голове в националния отбор на България организира страхотната инициатива, която има амбиции да стане традиционна.

Набраните средства ще са за талантливите деца, на които помага фондацията "Димитър Бербатов".

Част от тях бяха наградени по време на първия ден на състезанието от футболната звезда и получиха отличията си, както е традицията на организацията.

"Това е кауза, която така измислихме, че и да се забавляват отборите и компаниите, които участват, и да има приходи за нашата кауза. Вече 15 години подкрепяме изявени деца. Те го заслужават", каза самият Бербатов за турнира.

После се обърна към играчите и призова за джентълменство и спортсменство в мачовете.

Както и се очакваше, турнирът се превърна от спортна надпревара с оспорвани мачове в празник - край игрищата бяха семейства, приятели, колеги на играчите. Вижте всичко най-интересно от двата дни, събрано във видеото.

На терена спечели отборът на Първа инвестиционна банка. Този състав е първият шампион на "All Stars за Купата на бизнеса". Тимът на банката се наложи с 2:1 във финалния двубой срещу DXC Technology Bulgaria.

Но не това е най-важното. И пак, точно както гласи името на турнира - в него всички са звезди. Така е винаги, когато каузата си струва.

И извън головете и страстите, които са неизменна част от футбола, турнирът предложи и допълнителни емоции и награди.

Бербатов дари за каузата два екипа на Манчестър Юнайтед - негов и на Уейн Рууни, подписано издание на книгата му "По моя начин" и обувките, с които Пол Погба игра във финала за Купата на лигата пак за Юнайтед преди 6 години.

Новите им притежатели бяха изтеглени в томбола, която също предизвика сериозни вълнения.

Успехът на турнира и посланието, което той ясно отправи, дават всички предпоставки той да стане ежегоден.

Такива са и плановете на организаторите от Фондация "Димитър Бербатов".

А Dir.bg с удоволствие прие да бъде партньор на надпреварата - футболен турнир с кауза и послание.