В едно от изключително редките си интервюта, дадено за медията "The Athletic", президентът на Ливърпул Том Уърнър говори по теми около клуба, предстоящия финал в Шампионската лига и договорите на основни играчи като Мохамед Салах и Садио Мане, но засегна и една друга, която особено днес е водеща в световния спорт.

От тази сутрин официално Тод Бьоли е новият собственик на Челси, купувайки клуба за над 4 милиарда лири. Ерата "Абрамович" приключва, а Уърнър, оказва се, знае доста по темата и има какво да каже за това какво да очакват феновете на Челси от новия силен човек в клуба.

"Разбира се, че следим какво се случва - казва в интервюто Уърнър. - И бяхме притеснени, защото това е водещ клуб във Висшата лига. И аз, и Джон Хенри (фактическият собственик на Ливърпул) познаваме добре Тод, и то от години. Знам, че Челси е в сигурни ръце и той ще бъде отличен ръководител там.

Познаваме работата му в ЛА Доджърс (бейзболен клуб от Мейджър Лигата), където сме съакционери. Имах няколко разговора с него за последните седмици и, да, той ми поиска съвети. Нямам съмнение - той ще бъде нещо добро за Челси и вече е изградил в главата си сериозен план за клуба.

Знам, че се мисли за подобряване на инфраструктурата, търсят решение за нов стадион. Но това са си проблеми на техния клуб."

Босът е горд, че Ливърпул това решение го е намерил преди години.

С втората мащабна реконструкция на "Анфийлд", която ще завърши следващото лято, за сезон 2023-24 г. стадионът на отбора ще е с 61 хиляди места. Това е увеличените с близо 15 хиляди спрямо капацитета от 2010-а, когато "Фенуей", компанията на Уърнър и Хенри, пое Ливърпул. И то - без разрушаване на легендарната арена, а само с тотална реконструкция и на зоните около нея, и на трибуните.

Президентът говори за договорите на звездите Салах и Мане, които изтичат през юни 2023-а:

"Това е приоритет. Те са невероятни играчи, посланици на Ливърпул по света и суперзвезди на футбола. Силата на този отбор е, че го строихме внимателно, парче по парче. И не искаме да изгубим нито едно от тези парчета."