Не бе нужно да мине много време от началото на Мондиал 2022, за да започнат да се случват забавни истории, свързани с феновете в Катар. Англия играе първия си мач днес следобед, а двама от привържениците на "трите лъва" се превърнаха в хит в глобалната мрежа, след като разказаха пред talkSPORT за приключенията, които преживяват в търсенето на бира.

Както е известно, ден преди началото на шампионата, започнал вчера, катарските власти помрачиха настроението на чуждестранните фенове със забрана за продажбата на бира около стадионите. Пиво ще бъде достъпно, но само в специално обособените фен зони.

Вече се появиха и различни забавни предложения, като например кенчетата с хмеловата напитка да бъдат маскирани като такива от "Кока Кола" и още други...

Въпросните английски запалянковци са от град Ливърпул, но са фенове на Евертън.

"Просто бяхме на лов за малко бира, когато се запознахме с един от синовете на шейха, а той ни закара в двореца. Там имаше маймуни, екзотични птици и всякакви други животни", обясняват феновете.

 

Първоначално твърдението им бе посрещната с доста сарказъм и подигравки, но след появата на второ видео, в което един от тях се снима с голям представител на фамилията на котковите животни, нещата станаха ясни.

Англия започва участието си на първенството днес. От 15.00 часа футболистите на Гарет Саутгейт ще се изправят срещу състава на Иран.

Тепърва и ще видим как ще бъде приет този "сух" режим от привържениците, които пристигат в страната на все по-големи групи.