Масимо Фереро, култовият образ, който вече доста време е президент на италианския елитен Сампдория, бе арестуван по-рано днес заради финансови престъпления. Те обаче не са свързани по никакъв начин с клуба, който така или иначе има други проблеми, след като към момента се намира на петнадесето място в Серия “А”.

Фереро е бил задържан тази сутрин, а други петима души, свързани със ситуацията, вече са под домашен арест. 

Обвиненията към футболния бос са за корпоративни престъпления, включително и банкрут, съобщават от прокурата на област Калабрия. Фереро закупи Сампдория през юни 2014 година, а само преди два дни даде интервю, в което заяви, че е уморен от това да има футболен клуб и търси нови инвеститори, които да го сменят. 

“След осем години на саможертви, страст, здрава работа, но също така и много понесени атаки и обвинения на лично ниво, вече сякаш съм уморен. Ще продължа да правя най-доброто за Сампдория, но ако има потенциални купувачи, моля ви, пратете ги при мен. Готов съм да изслушам оферти, а ако те са добри - да си стиснем ръцете”, каза Фереро.

70-годишният римлянин е един от по-интересните образи в европейския футбол, защото преди да се захване със Сампдория, действаше активно в ролята на филмов продуцент.