Националът на България Атанас Илиев иска да напусне клубния си отбор Асколи, тъй като отношението към него не е добро.

Нападателят изпадна в немилост пред новото ръководство и очаква оферти, разкри самият той пред "Домът на футбола", предаване по Диема спорт.

"Относно слуховете за мен, единственото вярно е, че Асколи иска да се раздели с мен, аз също го желая. Няма това уважение и отношение, които трябва да има. Дойде нов директор, който си кара италиански футболисти - съвсем нормално.

Направих подготовка с Асколи, надявам се някой да се обади с оферта, от клуба казаха, че очакват. Имам договор, въпросът е такъв, че няма оферта, те искат трансферна сума и нещата са малко по-трудни.

Започнах да получавам по-малко шансове в Асколи и като че ли хората не ме харесват. Можеше да е по-добра изминалата футболна година.

Честно казано, нещата тук се случиха в последния момент. Разбрах на 26 август 2021 година за интереса, а на 29 август подписах.

Впуснах се в дълбокото, без да знам какво ме очаква. Относно Андреа Сотил, мога да кажа само хубави думи. 17 години Асколи не бе влизал в плейофите за Серия "А". Той и затова прие офертата от Удинезе, млад треньор е. Знаем къде е Серия "А" и къде е Серия Б", каза Илиев.

Той има 7 мача и два гола за националния отбор на България.