Скандалите с балкански привкус на Евро 2024 нямат край, като отново замесени в тях са албанците.

Албанската федерация вече бе глобена заради нецензурни скандирания спрямо Сърбия по време на първия си мач с Италия. Освен това албанците са разследвани и за поведението си в мача срещу Хърватия, когато отново е имало подобни скандирания.

Поредният скандал този път не е по оста Албания - Сърбия, а е свързан и със Северна Македония, като УЕФА официално започна разследване срещу нападателя Мирлин Даку.

След драматичното 2:2 срещу Хърватия, клипове в социалните мрежи показаха как при празненствата, Даку взима високоговирител и подхваща рефрен, насочен срещу македонците.

Естествено, цялата албанска агитка започна да пее песента, подхваната от нападателя на Рубин Казан.

Именно заради това УЕФА разследва роденият на територията на Косово играч, като няма да е изненада, ако той получи наказание за третия двубой на Албания от груповата фаза, този срещу Испания.

В Северна Македония реагираха на случилото се и също изпратиха официален призив до УЕФА за строги санкции не само към Даку, но и към целия национален тим на Албания.

Любопитен факт е, че 18 от 26-те национали на Албания са родени извън територията на страната. Трима от тях дори са родените в пределите на Северна Макеодния, а самият Мирлинд Даку е роден в Косово.