Министър председателят Бойко Борисов, който е на заседание на Европейския съвет в Брюксел, не пропусна отново да коментира сътресенията около родния футбол.

Преди два дни той поиска оставката на Борислав Михайлов, а след няколко часа размисъл, легендарният вратар реши да я подаде.

Вицепрезидентът на футболния съюз - Йордан Лечков, заяви обаче, че Изпълкома няма намерение да преима тази оставка, което не се прие добре от Борисов.

"Ние взехме адекватно решение: правителството не иска вече да има нищо общо с този футболен съюз.

Полицията си арестува тези, които са провокаторите, прилага си закона, повдигат им се обвинения. Оттам нататък спортно-техническите качества си има кой да ги обсъжда. Като гледам дебатите по телевизията в който и град да е, там искат стадион. И на кого да го дадеш този стадиона, когато го построиш? Това казах - от нашето правителство толкова.

Ако се променят, тогава можем пак да разговаряме. Колко пъти говорехме за детско-юношески спорт, за това с какво можем да помогнем? Ако искат да му взимат оставката, ако искат - да не му я взимат. Но с него ние няма да работим. Ако искат да си го държат още 100 години. Той е там много много преди аз да съм премиер", сподели премиерът.

Той не пропусна да коментира и вчерашното нахлуване на ГДБОП в сградата на БФС и появилите се днес информации, че има уличени съдии в уреждане на мачове.

"Преди известно време ние говорихме именно за респект, за чистота на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им.

За съжаление, те не се вслушаха и мислеха, че с колегите, които се срещахме и ги предупредихме, си правим евтин пиар".