Изълнителният комитет на БФС ще има тежки решения за взимане в петък, но сред тях не е приоритет да насрочи конгрес на централата.

Повечето от ръководните фактори в съюза даже не са съгласни с приемането на оставката на Борислав Михайлов, подадена под натиск от премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев във вторник.

Още на този въпрос ще има дебати и сериозни спорове, тъй като - по неофициална информация, по-голямата част от 15-те члена не са склонни да приемат оттеглянето на президента.

Ако то се случи все пак, по устав постът отива при Йордан Лечков, който е първи вицепрезидент.

Той е решен да отклони възможността да оглави БФС в момента, а и има обективни причини за това - кандидат за кмет в разгара на кампания е.

Така изборът пада върху Атанас Фурнаджиев или Михаил Касабов, като вторият също не желае да заеме поста.

Фурнаджиев, който е във футбола от десетилетие, може да поеме функциите на Михайлов още от петък.

В сайта на БФС неговото представяне показва, че не е от квотата на управниците, минали през терена (Михайлов, Лечков, Костадинов, Михов).

"Управител на "Форд Мото-Пфое", председател на съвета на директорите на варненския "Пфое Мол" и управител на "КП Имобилиен", собственик на "Белведере Холидей Клуб" в Банско.", така е представен на страницата на централата.

Въпреки че ситуацията е извънредна и дойде напълно неочаквано, в БФС не са склонни да бързат с насрочване на извънреден конгрес за следващ избор. Вероятно за това обаче ще има отново сериозен натиск извън централата. По нормативни документи обаче, това не е задължително да се случи.

От друга страна - каква коренна промяна във футбола ни би било това, ако съставът на Изпълкома се запази още 3 години, като единствено президентът Михайлов го няма?

Ако обаче няма насрочен конгрес, мандатът на наместника ще е до 2022 г., като през 2021-ва трябва да се влезе в процедура за следващия изборен форум.