Грозни сцени са съпроводили днешния мач от елитната юношеска група до 17 години между Локомотив (София) и Национал, играна на базата в столичния квартал "Надежда", съобщи Sportal.bg.

След срещата юношата на Локомотив от набор 2003 Петър Дандаджиев е бил нападнат и бит от седем други момчета. Според неговите думи става дума за състезатели на съперниковия тим - Национал.

Дандаджиев е присъствал на мача на по-малките си съотборници като зрител, а след това при прибирането си към дома е бил нападнат на спирка на градския транспорт.

"Ужасна случка. Срещата ни с Национал премина в изключително коректен тон. Стана хубав мач, а ние победихме с 4:3. Това бе първи мач за нашите юноши до 17 в елитната група от доста години насам и имаше много публика.

Петър, който е една година по-голям, бе дошъл да гледа по-малките си съотборници. След това като си е тръгвал е бил нападнат от седем момчета, като е разпознал сред нападателите играчи на Национал, които днес бяха на терена.

Главата му е сцепена, викната е полиция и линейка и се води разследване.

Подобно нещо е повече от недопустимо и отвратително. Никога не трябва да се повтаря", каза пред Sportal шефът на академията на Локомотив Ивайло Паргов.