Феновете на Манчестър Сити и Челси официално бяха призовани от властите във Великобритания да не пътуват за предстоящия финал на Шампионската лига.

Най-чаканият мач в европейския клубен футбол ще се проведе на 29 май и ще противопостави двата английски отбора в Истанбул. Грант Шапс, секретар по транспорта към правителството, заяви, че Турция не трябва да се посещава от британски поданици, освен ако не става дума за “най-екстремните обстоятелства”. 

Южната ни съседка официално е в червения списък за пътуване на островитяните.

Шапс добавя, че Обединеното кралство има готовност да приеме финалния мач на своя територия.

УЕФА се надяваше да даде по поне 4000 билета на всеки един от двата финалиста. Мачът по програма трябва да се състои на олимпийския стадион “Ататюрк”, където през 2005 година Ливърпул спечели с дузпи във велик финал срещу Милан.

“Вече сме се доказали като страна, която може да организира мачове с фенове в тези времена. Отворени сме към подобен вариант, но в крайна сметка това решение е на УЕФА. Но при положение, че има два английски клуба на финал, не виждам причина защо това да не се случи”, казва Шапс. 

Гражданите на Обединеното кралство, които се завръщат от страни от червения списък, трябва да изкарат задължителна карантина от 10 дни в одобрен от правителството хотел. Нещо такова може да има влияние върху играчите, на които предстои участие на Евро 2020, което ще започне на 11 юни.