Доскорошният треньор на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, коментира ситуацията в десеткратния шампион на България и причините за своето уволнение.

Като основен мотив за изненадващото му освобождаване литовецът изтъкна факта, че шефовете на клуба живеят в миналото.

Според него водеща при тях е представата, че всяка година Лудогорец има сили да играе мачове срещу Реал, ПСЖ и Ливърпул, като по този начин напълно се губи връзка с реалността.

"Напрежението в Лудогорец идва от постигнатите успехи в миналото. Да играеш в Шампионска лига, в Лига Европа те поставя под натиск. Каквото и да направиш, нямаш особен шанс да не е правено преди това.

Не е най-големият клуб в Европа, но е играл успешно в турнирите, отстранявал е известни противници, играл е с Реал, Милан, Интер, ПСЖ - най-големите отбори. Какво по-добро можеш да сториш?

Но хората искат най-доброто. Това е достойно за уважение, но не носи най-положителната енергия на света. Когато живееш само с миналото, губиш реална представа за настоящето.

След загубата на собствениците вероятно им липсваше търпение. От една страна, беше неочаквано, но от друга, винаги знаеш, че това може да ти е последният мач. Успяхме да стабилизираме отбора, в клуба имаше преходен период. Моята задача беше да реформирам", каза литовецът пред "15min.lt" в родината си.