Докторът на Лудогорец Валентин Великов получи официално наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов", която му бе отредена по време на избирането на Футболист №1 на България.

Великов заслужи приза заради дейното си участие при спасяването на Кристиан Ериксен по време на Евро 2020, когато датчанинът припадна на терена и загуби съзнание.

Специалистът заяви, че в Лудогорец правят всичко възможно, ако такова нещо се случи на техния стадион, реакцията да е мигновена.

"Благодарности! Искам отново да подчертая, че нашата работа във футбола е екипна. Един без друг не можем. Приемам наградата от името на целия екип, който бяхме в Копенхаген. Като вид награда ми е първа. Досега съм получавал морални награди от футболисти и пациенти. Тази е специална за мен.

Връщам се непрекъснато към онзи момент. Възхищавам се на играча, че събра смелост да продължи футболния си път. Това е емоционален и психологичен момент да преодолееш и да продължиш напред. Футболът е по-силен от всички.

При правилна и бърза реакция възстановяемостта може да е до 100%. Когато има дефибрилатори и добре обучен екип може да стигне до 100%.

Герой не се чувствам. Във времето се връщам към този момент. След около 20 години трудов стаж за пръв път излизам на преден план пред толкова микрофони и затова съм толкова смутен.

В Лудогорец работим в това направление. Видяхте носилките как сме ги оборудвали. Трябва да подобряваме медицинското оборудване и обслужване.

Още преди случая с Ериксен сме разговаряли с моите шефове как да подобрим нещата и да избягваме такива инциденти. Като цяло адмирации за клуба, че работи в тази насока".