Дузпата, която прати Англия на финал на Евро 2020, е темата на деня днес.

Решението остава много спорно, но бе преразгледано с ВАР и остана в сила, въпреки че контактът между крака на Матиас Йенсен и Рахийм Стърлинг в 102-рата минута бе минимален. Крилото на Англия влезе остро в наказателното поле между двама бранители и на пръв поглед бе несъмнено, че е съборен.

Внимателният пеглед на повторението показа, че вероятно едва е докоснат, а датчаните протестираха бурно.

"Няма дузпа", категоричен е Жозе Моуриньо, който от Рим (вече като треньор на Рома) коментира Европейското за английската медия "Talksport". - Не виждам контакта. Реферът избърза с решението, но това бих могъл да разбера, защото от неговата гледна точка изглежда категорично, че има нарушение. Въпросът е за какво е системата ВАР, ако не може да покаже какво точно се е случило и да се вземе правилното решение?"

В студионото на ITV двамата гости - Арсен Венгер и Рой Кийн, се обединиха.

За тях решението е много пресилено, като французинът остана дипломатичен и обясни защо може да се приеме грешката на рефера Дани Макели, докато ирландецът бе остър в свой стил.

"Той трябва да иде при монитора и да гледа положението. За какво иначе е тази система!?", ядосваше се Кийн.

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд запази достойнство, но видимо бе изключително разочарован.

"Първо поздравявам Англия и моя колега Гарет Саутгейт - каза треньорът на Дания. - Следя работата им, особено с младите играчи, те заслужават да са на финал. Поздравления за тях.

Второ - много съм разочарован, защото ние бяхме много близо до финала. Много близо. Този голям мач, а той бе голям мач, не биваше да се решава така. Тази дузпа не биваше да бъде отсъждана, ядосан съм. Играчите ми бяха великолепни."