Европейският опонент на Лудогорец - Сутиеска (Никшич), направи любопитен трансфер с привличането на български играч.

Това е 27-годишният Юлиан Ненов, който през последните два сезона бе капитан на Ботев (Враца), а последните месеци именно негова бе заслугата за оцеляването на отбора в елита.

Сутиеска Никшич е шампион на Черна гора, а Ненов ще е третият чужденец в тима след бразилеца Кайке Аугусто и сърбинът Марко Зочевич, ако изобщо може да броим втория за легионер.

Иначе Ненов, който е юноша на ЦСКА и биш младежки национал на България, освен за Ботев (Враца) е играл още за отборите на Монтана, Локомотив (Горна Оряховица), Дунав (Русе), и Берое.

По всяка вероятност дебюта на играещия като ляво крило Ненов ще е срещу Лудогорец, а самият той заяви:

"Получих няколко хубави оферти, но тази на Сутиеска най-много ме грабна заради шанса, който ми се открива - да играя в Шампионската лига. Не ми беше нужно време да мисля, веднага приех. Във вторник вечер пристигнах в Никшич. Градчето е малко, близо е до столицата Подгорица. Спретнато е, на пръв поглед доста ми хареса. Договорът ми е за една година с опция за удължаването му.

Ще бъде доста интересно за мен отново да играя срещу Лудогорец. Последните години доста пъти го правих. След 20-ина дни ще се върна в България за мача в Разград. Надявам се да ги отстраним. Сутиеска има шанс, шампион е на Черна гора, два мача са все пак. Да, Лудогорец е фаворит, но всичко може да се случи.

Тепърва ще се запознавам с черногорското първенство. Чувам, че не е лошо нивото. Важното е да се развивам, радвам се, че ми се дава шанса да играя в Шампионската лига. Това ще бъде едва второто ми евроучастие, след като играх с Дунав в Лига Европа - отпаднахме от Иртиш", сподели той пред "БЛИЦ".