Много фенове на пловдивския Ботев се включиха в протеста по улиците на града тази вечер, блокирал няколко възлови кръстовища.

Агитката хвърли бомбички, извади плакати и скандираше с искания, свързани с продължаващия от години строеж на стадиона на клуба.

Шествието с феновете стигна и до сградата на община "Пловдив", където полиция спря хората.

Снимка: БТА

Личаха транспаранти като "Колежа или смърт" и "Сто процента "Колежа" (както е наричана арената, където играеше Ботев преди да бъде съборен стария стадион). Протестът събра феновете на на площад "Съединение".

"Протестът днес не е за пари. Искаме с отпуснатите 12 милиона лева да се завърши козирката с покрив и да се пуснат четирите сектора, както и строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията.

Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме "Колежа" да бъде завършен с отпуснатите пари с 4 сектора и покрита козирка.

Интересува ни как са похарчени отпуснатите общо 37 милиона лева до този момент и чак след това можем да говорим за допълнителни средства. Заявяваме, че няма прозрачност при разходване на обществените средства при строителството на стадиона.

Освен това, срокът по договора за обществената поръчка за завършване на първия етап изтече в края на миналия месец, а стадионът не е завършен така, както е по контракт", заяви председателят на Сдружение ПФК Ботев - Борис Гиздаков, един от лидерите на организираното днес шествие.

Наистина, фактите са, че до момента са отпуснати близо 37 милиона лева за строителството на стадион "Христо Ботев".

По-рано днес кметът на град Пловдив Здравко Димитров обяви, че за цялостното довършване на стадиона ще са необходими още 22,5 милиона лева.

Той обясни, че ще внесе предложение за гласуване в общинския съвет тези средства да бъдат осигурени от бюджета на общината в рамките на следващите три години.

Снимка: БТА

Снимка: БТА