38-годишният халф на Локомотив (Пловдив) - Георги Илиев, е твърдо решен, че спира с футбола в края на 2019-а.

Той обаче по всяка вероятност ще го направи като №1 по мачове в историята на родния футбол.

В момента Илиев има 453 мач в родния елит, с един по-малко от Марин Бакалов. Илиев трябва да се появи в игра в поне два мача до края на годината, за да запише името си със златни букви в историята на българския футбол.

Именно това е била мотивацията му, да продължи да играе след скандалите в Черно море през месец май.

Това призна самият Илиев в интервю пред "Меридиан мач".

"Решил съм на 100 процента, че спирам с футбола. Имам договор с Локото до зимата, но категорично казвам, че прекратявам кариерата си.

Трябва да взема нова решение не със сърцето, а с разума. Много играчи на моята възраст пропускат момента. Увличат се, защото обичат футбола.

Бях решил да спра още лятото, но след това, което се случи във Варна реших, че краят трябва да е по-позитивен и затова се амбицирах да подобря рекорда за най-много мачове в елита.

За случилото се във Варна? Аз съм мъжко момче и след случилото се говорих с Илиан Илиев. Казах му, че според мен той не би трябвало да постъпи така, както го направи след пародията във Варна. Всеки обаче си носи отговорност за делата и си има своя гледна точка.

Вече животът ме научи, че много трудно може да имаш приятели. Разбира се, най-близките ми хора са винаги близо до мен, но "приятел" е голяма дума, която трудно се изпълва с истинско съдържание", сподели Илиев.