Германия се събуди в понеделник със спечелено първо място в група А, което изглеждаше задължително преди старта на Евро 2024. Но и с белезите от уплахата, която Швейцария причини.

Защото при 0:1 във втората минута на добавеното време, Бундестима отиваше втори след "кръстоносците". Резервата Никлас Фюлкруг се намеси със спасителен гол за 1:1, но тревогата от представянето на отбора остава.

"Този отбор има граници и това се видя ясно при този сериозен тест - пише "Ди Цайт". - Спасихме се в последната минута, но ако играем така, турнирът може да приключи доста бързо за нас."

Друго национално издание - "Зюдойче Цайтунг", е още по-сериозен в удрянето на алармения звънец.

"Това бе тревожно. Играта на Германия не бе на очакваното ниво, а през второто полувреме идеите липсваха. Фюлкруг ни спаси този път, но когато само трима или четирима от играчите си играят на нивото си, не е никак лесно. Внимание, момчета - такива мачове срещу силни отбори тепърва предстоят."

Селекционерът Нагелсман не е притеснен, като в типичния си стил опита да обърне нещата откъм позитивна гледна точка.

"Седем точки, първи сме в групата - каза бодро треньорът. - Днес Никлас влезе и вкара важен гол, с което доказа, че имаме широчина в състава и много варианти. Швейцария е много силен отбор и никой не е мислил, че ще победим лесно.

Резултатът е добър за нас, защото постигаме целта си. В края можехме да допуснем и втори гол, защото рискувахме много в търсене на изравняването."

Неговият колега Мурат Якин бе със смесени чувства от мача.

"Горд съм с играта на отбора, но най-вече с това, че показахме страхотен характер - каза селекционерът на Швейцария. - Германия опита да ни притисне, но ние отказахме да го допуснем. Тъжен съм само от допуснатия гол, защото щеше да е великолепно да сме първи в групата.

Следващият ни съперник няма как да не е силен отбор, но и той ще трябва да внимава за нас. Мисля, че сме готови да се изправим срещу всеки."