Голмайсторът на Първа лига - Матиас Курьор, е пред трансфер в Турция, призна самият играч пред "Мач Телеграф".

Той се е разбрал с втородивизионния Самсунспор, като се чака само разбирателство между турския клуб и Черно море.

Очаква се това да стане факт до утре и варненският клуб да получи 200 000 евро за своя голаджия. Това е размера на откупната клауза, заложена в договора на национала на Мартиника.

"Няма какво да лъжа. Имах три оферти тази зима - две от Турция и една от Румъния. Едната ми харесва. Става дума за Самсунспор. Сега нещата са в ръцете на ръководството на Черно море. Турците обаче ме предупредиха, че сделката трябва да стане до понеделник или ще търсят друг нападател", заяви той пред "Мач Телеграф".

32-годишният Курьор прави най-силния си полусезон в кариерата, като за 15 мача в елита отбеляза 15 гола, което го прави водещ реализатор в Първа лига.

Последната година в Черно море е неговият трети престой у нас. Той бе част от състава на "моряците" през 2014-а и 2015-а, като вкара решителния гол, донесъл Купата на България на клуба.

След кратък престой в Грузия, той се завърна у нас, за да облече екипа на Локомотив (Горна Оряховица). След това дойдоха сезони в Казахстан и Южна Корея, преди Курьор да облече отново екипа на "моряците" от Черно море.