Някога смятан за бъдещата голяма звезда на световния футбол, днес Робиньо е изправен пред девет години зад решетките в италиански затвор.

И Апелативният съд в Милано потвърди присъдата на бившия бразилски национал, по делото за изнасилване на албанско момиче. Случаят е от 2013-а, докато Робиньо бе играч на итлаианския гранд Милан. Тогава той и още петима негови приятели са насилили въпросното момиче.

Макар обвиняемите да твърдят, че всичко е било по взаимно съгласие, съдът потвърди 9-годишните им присъди.

По всяка вероятно Робиньо ще обжалва присъдата си пред Върховния съд в Италия, но според местните медии, шансовете за различно решение не са особено големи.

Първоначалната присъда на съда в Милано бе обявена още през 2017-а, но с различни обжалвания и процедури, тя още не е влезла в сила, като в този период Робиньо продължаваше да играе футбол на професионално ниво.

Върховният съд в Италия обаче е последната надежда за бившия играч на Реал Мадрид, Милан и Манчестър Сити. Ако той потвърди присъдата, то записалият 100 мача за Бразилия играч, ще прекара следващите 9 години от живота си зад решетките.