Халфът на Челси Мейсън Маунт е обект на сериозна критика от ръководството, съотборниците и феновете на своя Челси, след като наруши правилата на самоизолация заради коронавируса.

През миналата седмица неговият съотборник Калъм Хъдсън-Одой бе диагностициран със заразата и целият състав на "сините" от Лондон трябваше да си стои вкъщи до второ нареждане.

Маунт обаче реши да играе футбол с друг английски национал, Деклън Райс от Уест Хям. Двамата 21-годишни приятели са забелязани на игрищата на Трент Парк в близост до Барнет в неделния следобед.

Баща, който е завел 14-годишния си син на тренировка, споделя: "Забелязахме скъпа кола и се зачудихме на кого е. После видяхме и друга, от която слязоха трима или четирима. Синът ми разпозна Мейсън Маунт, който шофираше. Изиграха мач по шестима в отбор. И Деклън Райс беше там. Виждаме на публично място съотборник на Хъдсън-Одой, който е с коронавирус. Изглеждаше, че на никого от тях не му пука. Техните клубове сигурно са ужасени от случилото се".

Засега не е ясно дали Маунт ще бъде санкциониран от клуба за действията си, но със сигурност те могат да бъдат квалифицирани като безотговорност.