Италианският министър на спорта - Винченцо Спадафора, за пореден път обясни, че на този етап е безумно да се обсъжда подновяването на Серия "А".

Италия е страната с най-много жертви на пандемията от коронавирус, а именно провеждането на футболни мачове се оказа една от причините за масово разпространение на заразата.

На фона на 10 хиляди починали заради вируса за по-малко от месец, мнозина призовават футбоният сезон директно да бъде отменен. Други обаче искат той да завърши, но по всичко личи, че подновяване е невъзможно дори и до средата на май.

Подобно е и мнението на министъра, който сподели:

"Не ми говорете за подновяване на футбола. Нереалистично е да вярвате, че на 3 май ще има мачове. Още утре ще въведа забрана за всякакъв спорт през целия месец април.

Също така ще удължа мерките и за тренировките. До този момент някои тренировки бяха позволени, защото се очакваше да има Олимпиада. Отмениха я, така че нито един спортист в Италия няма да тренира на различно място освен дома си.

Планирани са 400 милиона евро, с които да помогнем на спорта. Но не си мислете, че тези пари са за футбола или Серия "А". Ще се помага на аматьорските федерации и на най-нуждаещите се.

Футболът вече нанесе поражения със закъснялото си спиране. Сега всички се оплакват от парични загуби на фона на умиращите хора.

Клубовете от Серия "А" живеят в изкуствен балон с ужасни разходи и милиони за заплата. Те трябва да осъзнаят, че след тази криза нещата няма да бъдат същите".