Капитанът на националния футболен тим Ивелин Попов посочи три причини за изненадващото си оттегляне от отбора.

Той обаяви новината на 16 ноември, ден преди последния мач за годината срещу Чехия.

Тогава Попов не посочи конкретна причина, но мнозина подозираха, че става въпрос за скандал с вицепрезидента на БФС Йордан Лечков.

Месец по-късно, Попето даде специално интервю пред "Канал 3", в което посочи 3 конкретни причини за своето оттегляне.

Първата от тях е негативизмът около отбора. Втората е свързана с това, че за някои играчи националният тим очевидно не е приоритет. Третата, както мнозина очакваха, се казва Йордан Лечков.

"Когато отборът е единна цел на всички, тогава нещата могат да се получат. Имало е през годините хора, които срещу силните съперници се хващат за крака.

Имало е случаи да тренираме по 6 човека. Някое първенство е свършило по-рано, а той си запазил почивка в Слънчев бряг, не можел да дойде.  Докато отношението към националния е такова, няма как да се получат нещата.

Тези, които сме в чужбина, правим и невъзможното да сме тук. Сменяме по 2-3 полета, летиме по нощите. Има такива в България, които си избират мачовете.

Йордан Лечков има огромна услуга за нездравата атмосфера. Един директор на националните отбори, трябва да защитава отбора пред хората. Нека дойде в съблекалнята и да ни критикува, но пред хората, трябва да ни защити. На тези футболисти им трябва увереност".

Попов също така призна, че въпреки отстраняването на Лечков, той трудно би могъл да се върне в тима за предстоящите плейофи за Евро 2020.

Все пак, той не отхвърли на сто процента тази възможност.