След като нападателят на Барселона Кун Агуеро обяви през сълзи в сряда преждевременното прекратяване на кариерата си заради сърдечна аритмия, неговият кардиолог Роберто Пеидро обясни по-детайлно защо се е стигнало до това трудно решение.

"Това, което направих, е да изгоря зоната, от която идваха аритмиите. Вярваме, че всичко ще мине добре и няма да има проблеми, но нашият съвет бе да не занимава професионално със спорт, защото това изисква голям физически и психически стрес поне по няколко часа на денонощие", каза лекарят, цитиран от "Мундо депортиво".

"Елиминирахме при играча една аритмия още през 2004 година, но тази няма нищо общо с тогавашната и не е толкова безобидна. Възможно е малкият белег да е резултат на вирус в тялото му, който не е бил открит, но това няма нищо общо в коронавирус или с ваксина", каза още Пеидро.

Кардиологът обясни и как са взели решението.

"Бях много притеснен и когато видях резултати от изследването, първото, което казах, беше:

"Ако беше мой син, бих те посъветвал това. Възможно е да продължиш да играеш и аритмиите никога да не се върнат, но не можем да бъдем сигурни в това", добави аржентинският кардиолог.

"Серхио ми каза вечерта, че е готов да съобщи новината, но се развълнува още в самото начало. Това е логично. Хубавото е, че има всички условия да живее много добре. Това е началото на нова глава в живота му", завърши Роберто Пеидро.