След изиграването на последните мачове за сезона, стана ясно и кой грабва голмайсторския приз.

Едва ли е голяма изненада, че това е румънският голаджия на шампиона Лудогорец - Клаудиу Кешеру. Той завърши сезона с 18 попадения.

Последното от тях вкара снощи, по време на загубата на неговия тим от ЦСКА 1948 с 1:3, с което затвърди първото си място в класацията.

Така Кешеру грабна призна "Голмайстор на Първа лига" за трети път в своята кариера. Той стори това през 2017-а, когато завърши с 22 попадения, както и година по-късно, когато вкара 26.

34-годишният румънец от доста време е най-резултатният чужденец в елита ни, като попаденията му вече са 113. Във всички турнир пък попаденията му за Лудогорец са 139.

През настоящия сезон той завърши пред Атанас Ииев от Ботев (Пловдив), който има 16 гола, както и Матиас Курьор от Черно море, който напусна клуба през зимата с 15 гола. Ако националът на Мартиника бе останал във Варна, то Кешеру щеше да има доста трудности със спечелването на приза за трети път.

Това трето отличие го нарежда в доста елитна компания.

В цялата история на родния елит, повече голмайсторски призове имат само Петър Жеков и Мартин Камбуров с по 6, както и Наско Сираков с 4.

Легендите Тодор Диев, Димитър Миланов и Добромир Ташков пък имат равен брой отличия с Кешеру - по 3.