"1:0 си е 1:0", изстреля, подчертавайки очевидното Жозе Моуриньо, след като видя неговия Тотнъм да губи на свой терен първия осминафинал от РБ Лайпциг в Шампионската лига. 

Толкова простичко, но и толкова класическо в стил Жозе. Такова бе и цялото му интервю след двубоя, а на пресконференцията даже се стигна и до малък скандал.

"Каква е вашата оценка за този мач, в който Тотнъм игра слабо, а Лайпциг бе добър?", запита го немски репортер.

"Няма да отговоря на този въпрос, защото той не е на мястото си тук. Не смятам, че имате право да ме питате това", последва в отговор, придружен с поглед, от който журналистът сигурно се е почувствал застрашен за здравето си.

"Това е нашата ситуация - каза Жозе, свивайки рамене в началото на култовия си монолог пред камерата на BT Sport веднага след двубоя. - Ние сме в много неприятно положение. Да, 1:0 си е 1:0. Не е 10:0. Имаме шансове. Но проблемът е, че сме в много тежка ситуация.

Нямаме нападател. Реално нямаме. Сезонът е ужасно тежък откъм контузии. Още преди аз да дойда в клуба, вратарят и капитан Уго Лорис се контузи тежко. След това Кейн, Дембеле, а сега и Сон. Ние сме като пистолет, който опитва да стреля без патрони.

Ламела не е тренирал нито веднъж с отбора тази седмица. А игра 20 минути. Лукас Моура и Бергвайн са двама много, много уморени футболисти. Имаме един атакуващ играч в резервите. Горд съм, че успяваме да се справим по начина, по който го правим.

Вижте Лайпциг днес - те имат Вернер, Шик, Форсберг, Поулсен... Ние нямаме нито един централен нападател. Играчите, които играят във всеки мач, са смъртно уморени. Ло Селсо е мъртъв, Лукас е мъртъв, Бергвайн - абсолютно мъртъв."

За десерт Жозе остави и традиционната стреличка в посока следващия съперник - в случая това е бившият му клуб Челси. Срещата е в събота от 14,30 ч българско време и е с голяма тежест в пряката битка на двата отбора за място в четворката.

"Челси тази вечер пият вода с лимон и гледат мача по телевизията. Ние отново сме на терена в събота сутрин. Невероятно, нали!?".

Моуриньо е бесен на програмата, но дербито на Лондон е изтеглено като първо за уикенда заради телевизионното предаване. Челси тази седмица не играе в Шампионската лига и има дни повече за подготовка преди сблъсъка.