Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заговори с гласа на разума, след като бе запитан за трансфери на двамата най-актуални германски футболисти.

В разговор с екипа на Sky Germany, треньорът на шампионите на Европа обясни каква е позицията на клуба му около Тимо Вернер и Кай Хаверц, за които се смяташе, че Ливърпул е фаворит именно заради желанието им да играят при Клоп.

"Тимо и Кай са страхотни играчи, без съмнение - каза германският наставник. - Но има много страхотни играчи на света. Всичко е въпрос на точен момент, възможност, желание.

Преди шест-седем седмици ние дори не знаехме дали ще играем мачове през тази година. И сега не знаем точно колко двубоя ще имаме, как ще е без публика, кога отново може да има фенове на стадионите... Хората си мислят, че подновяването на сезона означава, че вече всичко е нормално. А не е.

Вървят всякакви слухове, както е всяко лято. При нас на този фронт е доста тихо. Ако искаш да правиш нормален бизнес, ти се съобразяваш с реалностите. С приходите, за да знаеш какви да са разходите. Не може да харчиш много пари при условие, че си загубил много от прекъсването, от телевизиите, от това, че няма публика. Вероятно клубовете ще трябва да върнат сезонни билети, а може би и следващият сезон ще е отчасти без публика.

Когато си в ситуация да губиш пари, не мислиш как да похарчиш още и още. Да не говорим, че това би било доста неуважително при условие, че играчите са в положение да си намаляват заплатите на някои места. Сутринта преговаряш с настоящите си футболисти да се откажат от част от своите възнаграждения, а следобед взимаш нов за 50-60 милиона... Не знам как работи това и как го обясняваш на играчите си.

При нас в Ливърпул към момента нещата са спокойни и ако се случи нещо, то ще е единствено, защото можем да вземем правилния играч в правилния момент.

Няма да е самоцелно, просто защото хората казват, че трябва да харчим за нови футболисти."

Вероятно Ливърпул все пак ще атакува на трансферния пазар, който отваря на 10 юни, но не за най-скъпите играчи там.

Според днешните британски издания целта на Клоп е да вземе хора, които да са по-скоро резервен вариант за някои позиции, а не да са готови титуляри. Вернер и Хаверц едва ли биха дошли при такава перспектива. Името, което се споменава като обект на интерес, е на Адама Траоре от Уулвърхемптън, който би струвал не повече от 35 милиона евро.