Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри каква е формулата, която ще приложи, за да стабилизира представянето на отбора.

Германският специалист е категоричен, че съперниците са разучили добре схемата на игра на мърсисайдци и затова тя ще бъде сменена.

Дълго време Клоп се придържаше към 4-3-3, но срещу Глазгоу Рейнджърс Клоп заложи на четирима офанзивни футболисти и в различните периоди от мача съставът изглеждаше подреден по различен начин - от 4-2-3-1, през 4-2-4, до 4-4-2. Спецът обаче отказа да разкрие дали ще бъде така и в дербито с лидера Арсенал в неделя.

"Все още работим по намирането на изход от проблемите в дефанзивен план. Не може да кажем, че след един мач сме се завърнали. Имаме нужда от постоянство. Не ми трябват краткосрочни решения. Трябва да сме добри, докато не станем изключителни. Продължаваме да се подобряваме. Гостуване на Арсенал, гостуване на Рейнджърс, Ман Сити...Оптимист съм. Тези играчи все още са изключителни.

Дали ще използвам схемата на игра от мача с Рейнджърс? Всяка схема в света има слабости. Всичко зависи от това какво сме направили и с каква интензивност играем. Няма универсална схема, на която може да разчитате всеки път и да твърдите, че тя е перфектна. За нас е важно да станем отново непредвидими за съперника. Затова се нуждаем от различни постройки", обясни Клоп.

За мача с Арсенал спецът ще може да разчита на завръщащия се след контузия Къртис Джоунс.