Европа вече регистрира трицифрен брой граждани заразени с коронавирус, като случаите са в няколко държави, а не само в Италия.

На този етап футболните двубои в северната част на Италия ще се играят пред празни трибуни, а други спортни събития направо бяха отложени.

Това веднага повдигна въпроса за провеждане на Европейското пъвенство по футбол през лятото. То ще бъде първо по рода си с 12 града домакини в 12 различни страни. Откриването му обаче е именно в Италия, с мач на "Олимпико" в столицата Рим.

Вицепрезидентът на УЕФА - Микеле Ува, коментира ситуацията се пред "Рай Радио 1 Спорт" в родината си Италия, като изрази опасение, че вирусът може и да повлияе на първенството.

"Следим ситуацията много внимателно. Футболът трябва да се съобразява с разпоражденията на всяка една стрна. Не можем да прогнозираме какво ще става в следващите седмици или месеци, но вече мислим за отлагане, ако положението на континента се влоши".

По програма Евро 2020 трябва да започне на 12 юни, когато в Рим един срещу друг ще се изправят отборите на Италия и Турция.