Капитанът на Левски - Николай Михайлов, продължи договора си с клуба за още две години.

Контрактът на вратаря изтичаше след края на настоящия сезон и около името му имаше безброй спекулации, но в крайна сметка той взе решение да остане в родния си клуб.

След няколко години на доста трудности, тотално загубена спортна форма и проблеми, Николай Михайлов постепенно напомни за качествата си и изпрати един много силен сезон.

Той направи 15 сухи мрежи в шампионата, с което подобри рекордите на легендарните си дядо и баща - Бисер и Борислав. С основна заслуга за футболния му ренесанс безспорно са и Наско Сираков и Станимир Стоилов.

Именно Сираков преди началото на този сезон ясно бе дал точни килограми, които вратарят да свали, за да се завърне на "синята" врата.

Самият Николай Михайлов на няколко пъти в последните седмици разкри, че подписването на новия договор не зависи от финансови претенции. Такива по думите му няма и от двете страни, а всичко е въпрос на формалност.

"ПФК Левски" изказва своята благодарност към Николай Михайлов, че остана верен на любимия си клуб в един от най-трудните му периоди и че подписа новия си контракт при условия, изключително адекватни на финансовото състояние на клуба, и му пожелава много бъдещи щастливи мигове със "синята" фланелка", написаха от клуба на официалния си сайт.

Освен силни мачове под рамките на вратата, Михайлов със сигурност е изиграл огромна роля в израстването на този тим с опита, който притежава.

Дори и Михайлов да не бе преподписал договор, Станимир Стоилов бе категоричен, че докато той е треньор, на вратата на Левски ще има само собствени кадри.

Това означава, че и през следващия сезон резерва на Михайлов ще е 17-годишният Пламен Андреев, който се справи отлично по време на всичките мачове от Купата на България, която Левски спечели.

Снимка: Levski.bg