Португалската звезда на Ювентус Кристиано Роналдо ще се изправи пред съда в Мадрид на 14-и януари следващата година по проточилото се вече доста години дело за неплатени данъци, съобщи вестник АС, позовавайки се на свой източник.

По време на изслушването ще бъде ратифицирано споразумение между Роналдо и испанското наказателно правораздаване. Крилото ще бъде признат за виновен в четири случая за данъчни измами и ощетяване на хазната за общата сума от 14,7 милиона евро и условно две години лишаване от свобода.

По-рано Кристиано Роналдо се е съгласил да плати на хазната на Кралство Испания по-голямата част от глобата, която е в размер на 13,4 милиона евро, но все още не се е изправил пред съда, което е наложително по испанските закони.

Също така се казва в публикацията, че адвокатите на Роналдо са се опитали да заменят присъдата от две години условно с допълнително заплащане на санкция в размер на 375 хиляди евро, но им е било отказано.

През това лято Кристиано Роналдо премина от Реал (Мадрид) в Ювентус, а в Серия А е вкарал 10 гола и е дал 5 асистенции в 15 мача.