Поредният куриоз, сътворен от модерните правила във футбола позволява на Киърън Трипиър да играе за своя клуб Атлетико, въпреки че е наказан да не игра... Сложно е.

ФИФА спря правата на английския национален защитник, след като бе разкрито, че той е нарушил правилата за залози. Те забраняват на футболисти да издават вътрешна информация и да "влияят" на ставки при букмейкъри с такава.

А Трипиър преди година и половина е подметнал на приятел "да натисне" на залога за това той да премине от Тотнъм в Атлетико Мадрид. Очевидно сделката вече е била сигурна, а коефициентите са били сериозни и човекът е спечелил добри пари. Това е нарушение на правилата в чистия му вид и очаквано дойде санкция за него.

Преди месец ФИФА наказа бранителя и той е наказан да не играе 10 седмици. След обжалване на клуба му, санкцията бе вдигната за целия свят, освен за страната, в която е направен залогът - Англия.

Тоест - до 28 февруари Киърън няма право да играе в турнири на Острова... Което така или иначе няма как да стане, освен ако Атлетико не го продаде на английски отбор в настоящия трансферен прозорец. Такива индикации няма, човекът си е титуляр за лидера в испанската Примера.

Куриозно, освен, че реално наказанието е, че няма наказание, английската Футболна асоциация опита още да го неглижира и смекчи. Тя апелира санкцията да е със стара дата и реално вече да се счита за изтекла!

Поне за момента това обжалване е без резултат.

Не че има значение - Трипиър така или иначе си играе редовно за Атлетико, а наказанието тече в страна, в която той просто не е картотекиран и няма как да се появи.