Познато - фенове на Левски изпотрошиха стотици седалки на стадион "Славия", преди да го напуснат в края на дербито в неделя вечер.

Техният отбор загуби с 0:1 в мача от първенството, но да се каже, че това е била причината за гнева им, е доста пресилено.

Преди 13 месеца, през септември 2019-а, на същия стадион, същата агитка счупи над 800 седалки след двубоя, който тогава Левски спечели с 2:0.

Последва акт за над 55 000 лева, който "синият" клуб трябваше да плати, за да покрие щетите на съперника.

Сега ще се случи същото, като това е последното, от което закъсалият финансово Левски се нуждае.

Днес ще бъдат описани пораженията, след което сметката ще отиде в офисите на клуба от "Георги Аспарухов".

"Тези фенове да ходят да гледат мачовете от дърветата - изстреля президентът на Славия Венци Стефанов след гледката на счупените седалки в края на мача. - На всеки стадион ли така ще трошат? Защо всички трябва да се съобразяваме с тях?"

В добавка, по време на мача в неделя отново се стигна до сблъсъци в сектора на левскарите, а ако те са описани в доклада до счупените седалки, наказанието може да е отново поне един мач без публика.

Така се случи след вандалщините и сбиването между свои в Коматево, където Левски загуби предишното си гостуване в първенството - 1:2 от Ботев.

Тогава фракции на "синята" агитка влязоха в сблъсък, а арестите бяха над 40.

Заради тези прояви, отборът остана без подкрепа, а клубът без приходи от билети, при 0:0 на "Герена" с другия Ботев в миналия кръг - този от Враца.