Левски е отправил оферта към десния краен бранител Страхил Попов, твърди "Тема спорт".

31-годишният Попов към момента е собственост на втородивизионния турски Еюспор, но опитва да разтрогне договора си с клуба.

Той е получил предложението лично от Станимир Стоилов, който е човекът, дал му първите минути в професионалния футбол с екипа на Литекс преди 14 години.

Все още не е ясно дали Попов ще успее да уреди отношенията си със своя турски клуб, за да акостира на "Герена", но е факт, че Левски спешно търски подсилване на своя десен фланг.

Не е тайна, че Станимир Стоилов не е особено очарован от новия си десен бек Анте Блажевич, а и резервата му Патрик-Габриел Галчев не се справя на нужното ниво, което треньорът очаква от него.

Ако се стигне до привличането на Страхил Попов, то Левски ще събере в състава си доста опитни национали, към които спадат Ивелин Попов, Георги Миланов и капитанът Николай Михайлов.

Макар да се отказа от националния тим заради скандал със селекционера Ясен Петров, Страхил Попов има 35 мача за България, а в последните 6 сезона той игра за турските Касъмпаша, Хатаяспор и Еюспор. Той има 166 мача в елита на Турция.