Левски обяви, че ще отвори ваксинационен център на стадион "Георги Аспарухов", като призова феновете да се възползват от него. Клубът нарече този ход "част от социално отговорната политика", която води.

Решението идва в деня, в който здравните власти обявиха, че на стадионите у нас ще се влиза само срещу т.нар. "зелен паспорт".

"Следвайки своята социално отговорна политика като клуб, който освен спортен е и социален феномен, обединяващ любовта на хиляди българи, Левски ще се включи в кампанията по ваксиниране срещу COVID-19.

Съвместно със Столична регионална здравна инспекция в Сектор "А" на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", непосредствено до клубната експозиция, ще бъде обособено помещение, което ще служи за ваксинационен център.

Той ще бъде на разположение на всички левскари, жители на района и граждани, които биха искали да се ваксинират.

Ваксинационният център ще работи от 13:30 до 18:30 часа на 20, 21, 22 и 23 октомври. В него медицински служители ще разполагат с всички налични на територията на България ваксини, от които гражданите ще могат да избират.

Вярваме, че в отговорността за собственото ни здраве и това на околните, се корени висшата ценност, която трябва да изповядваме като граждани", се казва в съобщението на футболен клуб Левски.