Левски има професионален лиценз за следващия състезателен сезон, независимо от тежката финансова ситуация на клуба. Това обяви официално БФС след "серия заседания през месец май" за лицензиране на клубовете в родния футбол.

"Сините" са сред десетте отбора, подали и получили право да играят в евротурнирите, за които обаче не успяха да се класират по спортен път. Но този лиценз означава автоматично, че няма пречки те да играят в Първа лига.

Самият собственик Наско Сираков призна, че това е под въпрос след серията проблеми с дължими суми на играчи и треньори, както и цялостната критична ситуация в клуба.

Лиценз за участие в Европейските клубни турнири на УЕФА за сезон 2021/2022 получават:

Лудогорец, Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Арда - това са и четирите ни представители в турнирите. Както и подалите документи за тях, но не успяли да достигнат до местата в Европа ЦСКА 1948, Берое, Черно море, Левски, Славия и Ботев (Пловдив).

За участие в Първа професионална лига за сезон 2021/2022 лицензирани са:

Царско село, Ботев (Враца), Пирин, Локомотив (София), Монтана и Етър.

Последните два отбора ще чакат решението на Изпълкома дали остава в сила стария формат за провеждане на първенството, или ще бъде приет нов. И съответно - изпадат ли или се спасяват и пак ще са елитни догодина.