Треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев не спира да критикува съдийството в родното първенство и най-вече системата ВАР. Легендарният голмайстор нарече стаичката за вземане на решения след консултация с ВАР "катафалка" и критикува това, че хората там решават повече, отколкото истинските съдии, които са на терена.

По думите на Пенев, по-добре би било роботи да ръководят мачовете, защото така или иначе играта се накъсва прекалено много. Нещо, което според него няма никъде другаде в Европа.

"Защо са ми тези съдии, ако се опираме на изкуствения интелект? Ние постоянно накъсваме играта за неща, за които в Европа не се спира изобщо. За какво са ми на терена тези тримата съдии плюс четвъртия? Тогава нека да сложим 3-4 робота и да им се диктува от катафалката. Роботите вероятно ще бъдат и глухи за нас треньорите, когато им подвикваме от страничната линия", каза той.

"От това постоянно накъсване с ВАР всички губят - и играчите, и ние треньорите, и зрителите. Такова спиране и прекъсване на играта, няма никъде. Повече от половината ситуации, в които се намесват, не са за спиране. В голямата част от ситуациите, решенията трябва да се взимат от съдиите на терена, а за една малка част дето сме несигурни, тогава нека има намеса. А сега ВАР е основно действащо лице. Не може да продължава така. Ощетяваме футбола и то много", добави Пенев.

Също така той сподели, че има статистика на това как и кога ЦСКА 1948 е бил ощетен от съдиите и системата, но не е сега момента да я сподели.