Манчестър Юнайтед смени хотела си в испанския курорт марбея заради страх от коронавируса.

"Червените дяволи" са взели решението, след като са разбрали, че преди седмица китайският отбор на Рафаел Бенитес - Далиен, е нощувал там.

Оле Гунар Солскяр и компания са в южна Испания за зимната пауза в английското първенство, като ще се завърнат за мача с Челси, който е в предстоящия понеделник.

След като са разбрали за гостуването на китайците, са взели бързо решение да потърсят ново място в близост до Естерпона. Към момента се готвят в хотел "Кемпински".

Освен това "червените дяволи" решиха да оставят новото си попълнение Одион Игало в Англия. Нигериецът дойде именно от китайски клуб и страхът, че може да не го пуснат обратно във Великобритания е принудило ръководството да не го вземе в Испания.

"Той може би искаше да се опознае с играчите, но решихме да не поемаме риск", заяви норвежкият треньор.

Първоначалният план на Юнайтед беше да се готви в Катар, но заради напрежението в Близкия изток около убийството на иранския лидер Кюсем Сюлеймани дестинацията е била променена.

В понеделник правителството на Великобритания обяви коронавируса като сериозна заплаха за здравето на гражданите. Към момента са известни над 40 хиляди случая на заразени.