Мащабната селекция на благоевградския Пирин продължава с пълна сила. Клубът се похвали с привличането на поредния свой кадър - Николай Бодуров.

33-годишният централен бранител, който започна настоящия сезон като капитан на гранда ЦСКА, се завръща в Благоевград след 11-годишно отсъствие.

Той започна кариерата си в Пирин, като изигра 128 мача за тима. След това Бодуров премина през Литекс, английския Фулъм, датския Мидтиланд, ЦСКА и иранския Естегал.

"От тук насетне само нагоре се надявам и вярвам в това нещо. Предвид организацията в клуба и начина, по който се работи. Сигурен съм, че следват само успехи и само нагоре. Аз съм казал много пъти, че сърцето ми е в Пирин. Още от малък съм тук, излязох от този клуб, който много ми е дал, като е време и ние да се реваншираме за това. Моята собствена цел, както и тази на клуба, е да се върнем, първо където ние мястото в Първа лига. Освен това аз имам и лични амбиции, тъй като съм максималист и винаги се боря за най-високото, затова да спечелим купата и да радваме и феновете. На привържениците ни пожелавам да са живи и здрави, също да имаме много успехи заедно с Пирин. Нещо, в което не се съмнявам. Надявам се на една сериозна подкрепа от тяхна страна, защото че са много темпераментни и когато сме едно цяло, сме непобедими", сподели Бодуров пред клубната телевизия.

С привличането на Бодуров, Пирин продължава да афишира сериозните си амбиции за атакуване на елита. С идването на арабския инвеститор в клуба, в състава на "орлетата" вече се завърнаха Антон Карачанаков, Борис Галчев и Преслав Йорданов.

Не е тайна, че клубът се опитва да си върне Светослав Дяков и Станислав Манолев от Лудогорец.