Никакво развитие по казуса Лионел Меси не е настъпило след днешната среща, която трябваше да се окаже решителна, пише каталунският "Mundo Deportivo".

В продължение на час и половина, ръководството на Барса имаше разговори с бащата и брата на аржентиснката звезда, както и семейният адвокат.

Нито една от двете страни обаче не е била готова да отстъпи от исканията си, като по всичко личи, че ще има още срещи в близките дни.

Не е тайна, че Лионел Меси иска да напусне Барселона. Ход, който безспорно шокира света и е футболна новина №1 в продължение на 10 дни.

Договорът на аржентинеца обаче е до юни 2021-а, като в него е заложена клауза от 700 милиона евро, която някой трябва да плати, ако иска Меси. Това отсъди и Испанската федерация, според която аржентинецът няма как да си тръгне срещу по-малка сума.

Исканията на семейство Меси е било за преразгелждане на клаузата, защото трудно би се намерил клуб, който да хвърли 700 милиона за носителят на 6 "Златни топки".

Вероятно няма отбор в света, който не го желае, но сумата е по силите само на 2-3 тима, а плащането й ще доведе до доста проблеми с финансовия феърплей.

От другата страна на маста, шефовете на Барса в лицето на президента Хосеп Мария Бартомеу, не са били скромни на компромис.

Барселона ще се раздели с аржентинеца само срещу тези 700 мииона евро. Освен това бартомеу е опитал да убеди Хорхе Меси, че синът му е силно желан на "Камп Ноу" и има основна роля в готвената от Роналдо Куман революция.

На Меси дори е бил предложен нов двугодишен договор, в който откупната клауза ще отпадне през 2021-а.

Така дори и да продължи да желае да напусне, Меси ще може да го направи срещу по-малка сума през следващата година.

В това предложение обаче едва ли има особена логика, защото ако аржентинецът остане още един сезон на "Камп Ноу", той ще може да си тръгне като свободен агент.

Сагата със сигурност ще продължи, а докато споровете са в ход, Меси продължава да отказва да тренира, което постепенно му навлича гнева на съотборниците, а и му носи глоби от по 110 хиляди евроа за всеки ден, в който не е на работното си място.