Лионел Меси е дал устното си съгласие за едно от предложенията за нов договор от страна на Барселона, като се очаква близките дни двете страни да направят всичко официално, твърдят каталунски медии.

Договорът на Меси изтича само след няколко дни, като от 1 юли той ще бъде свободен агент. А фактът, че в момента той е с националния тим, концентриран върху участието в Копа Америка, още повече забавя и усложнява преговорите между него и Барса.

Именно идването на новия президент Жоан Лапорта е една от причините изобщо да има преговори, защото при старото ръководство Меси вероятно вече щеше да има нов клуб.

Проблемът е, че заради тежкото финансово положение в клуба, Меси не само няма да получи увеличение на заплатата, но няма как да получва и възнаграждение близко до сегашното.

Все пак той е разгледал няколко предложения, като най-вероятно ще приеме такова за още един сезон, с опция за удължаване. Ако клаузата за удължаване бъде активирана, то тя вече ще увеличи заплатата на аржентинеца, но поне през следващия сезон той ще взима много по-малко възнаграждение.

Появи се информация и за много интересен договор, който Меси е получил.

Той е за един последен сезон като футболист на Барса. След това аржентинецът ще бъде пуснат да играе 1-2 сезона в американската МЛС като посланик на Барса, след което ще се завърне на ръководен пост в клуба.

Според информации, той е отказал толкова сложен и обвързващ в дългосрочен план контракт. А и знаем, че детската мечта на футболния гений е да изиграе поне един сезон в любимия си Нюелс Олд Бойс.