Сделката, която ще направи Жиансу Сунин притежател на един от най-известните футболисти в света, а Гарет Бейл по-богат с още 66 милиона евро, мистериозно се бави.

Според китайските агенции договорът е готов, споразумение е постигнато, но липсват подписите.

Версиите са различни, но е сигурно, че в китайския клуб има искане за отсрочка до сряда, за да бъде подписан договорът.

В британските медии тезата е, че Реал е блокирал сделката, която осигурява на Бейл годишна заплата от 22 милиона евро за 3 сезона. Испанският колос искал трансферна сума за играча, въпреки че неистово желае да се освободи от него. Така твърдят BBC и Daily Mail.

Мадридският "Марка" потвърждава, че до сряда сделката е "на трупчета", но развива друга теориия. Според испанското издание, близко до Реал, причината е в Бейл. Уелсецът искал време да помисли, защото семейството му (има две малки деца) нямало никакво желание да се мести в Китай. А това са си три години...

Зинедин Зидан категорично отсече отново в събота - не иска Бейл да остава в Реал и няма планове да го използва през новия сезон.

Трансферът с Жиансу изглеждаше сигурен до днес и разрешение, което да задоволи всички страни. Сега явно ще се чака до сряда, за да видим развръзка на сагата. Или пък нов обрат по нея.