Младежкият национален тим на България записа разгромна победа в мач от европейските квалификации.

Родния тим разгроми с 5:0 скромния си съперник Гибралтар, под неспирния дъжд на стадион "Славия" в столциата.

Подобен успех бе напълно очакван, предвид факта, че срещу младежите ни се изправяше една от най-скромните футболни нации в цяла Европа. Показателен бе факта, че за целия мач Гибралтар успя да отправи само един удар, при това в последната 92-а минута.

България тотално доминираше срещата, която успя да си реши още в първите 26 минути, когато резултатът бе 3:0. И трите попадения вкара капитанът на тима Владимир Николов, който е състезател на немския Вюрцбург Кикерс.

До края на полувремето един гол добави и Мартин Петков от Левски, за да направи резултата 4:0. През тази първа част противник успя да премине центъра на терена само два пъти, като разликата в резултата можеше да е далеч по-сериозна.

Съвсем очаквано родният тим намали темпото през втората част, но въпреки това стигна до нов гол чрез Димитър Стоянов от Славия.

България също така уцели и две греди, изпусна и още няколко много чисти положения, но в крайна сметка и получилото се 5:0 бе задоволителен резултат.

Така младежите ни временно заеха второто място в групата с 6 точки от три мача. По-рано днес един от конкурентите ни Уелс допусна изненадваща загуба в Молдова. Лидер със 7 точки е Швейцария, който срещаме след четири дни, а Нидерландия е с 4, но и мач по-малко от родния състав.