Младежкият отбор на България загуби европейска квалификация от Швейцария с 0:1 в София върху изключително наводнения терен на стадион "Славия".

Двата отбора се мъчиха да покажат някакъв футбол върху игрището, което явно не бе издържало на дъжда над столицата. Но често топката и краката попадаха в локви, пасовете не вървяха, а това бе по-скоро битка, отколкото някакъв двубой по играта футбол.

Швейцарците спечелиха с гол от пряк свободен удар в последната минута на първото полувреме. Вкара Кастиот Имери от Сервет, който има на 21 години над 70 мача в елита на местното първенство и още толкова във втората лига на страната. Не го пишем, за да ви уведомяваме за статистиките на момчето, а да сравните с нашите млади играчи...

Та вкара този Имери, а две минути преди това българите се зарадваха, че са повели в резултата. Но при пробива отляво на Филип Кръстев топката излезе (поне според съдиите) от терена, иначе атаката завърши в мрежата на гостите.

Снимка: Bulphoto

През второто полувреме опитахме да изравним, а съперникът имаше куп положения да довърши работата си на контраатака.

Швейцария до 21 години е класа - отборът бе на последното европейско първенство и се представи силно в група с Англия, Португалия и Хърватия.

В края натискът на нашите бе отчаян, а след сигнала на рефера се стигна и до нерви, спречквания и разменени реплики на играчи. Точките обаче заминават за Швейцария.

Загубата е втора за България от 4 мача в групата, след като на същия стадион паднахме преди месец с 0:4 от Уелс. Имаме шест точки, взети от Молдова (2:0) и Гибралтар (5:0).

Швейцарците са с 10, Молдова има 4, а Нидерландия е също с 4, но с два мача по-малко от българите. Уелс има три точки, а Гибралтар - нито една. Първият в групата отива директно на Европейското, а вторият - на бараж.

"Никой не е поставял задача да се класираме - уточни селекционерът на младежите ни Александър Димитров. - Това бе мач на морално-волеви качества, а аз поздравявам играчите. Те показаха характер и се сбиха. Така трябва да се противопоставяме на толкова силни отбори като този. Те имат изключително класни играчи, ние - не чак толкова по-лоши. Техните обаче играят редовно в клубовете си. Много е тежко на такъв терен, футболът бе малко, повече бе битката."

Снимка: Bulphoto