Жозе Моуриньо тръгна в нова атака, какъвто е доказаният му стил. Мениджърът на Манчестър Юнайтед не бе примирен с домакинското 2:2 срещу Арсенал, оставило тима му на 8 т. от топ 4.

Специалния първо атакува съперника, въпреки че е спорно дали гостите не бяха по-добрият отбор на терена. Със сигурност по-чистите положения бяха за Арсенал.

"В последната част от мача те играеха за равен - каза Моуриньо. - Симулираха, спираха играта, убиваха времето... Чакаха края."

След това Жозе се зае с другото си любимо занимание напоследък. Атака към експертите и анализаторите, често - легенди на Юнайтед, които не спират да критикуват нелицеприятния стил на отбора му.

"Надявам се Гари Невил да оценява, че Юнайтед намери своя десен бранител за десет години напред", подхвърли Моуриньо към слушащия в студиото бивш капитан, който игра повече от десетилетие на тази позиция.

Невил си позволи преди седмици да каже, че по времето на португалския мениджър не е даван шанс на младите играчи и всичко е подчинено на резултатите. Срещу Арсенал титуляр бе 19-годишният Диого Далот, когото визира Жозе.

И, за десерт в традиционната тирада-атака, съпътстваща мачовете на Юнайтед напоследък, дойде "стреличка" към ръководството на собствения му клуб.

На въпрос "какво може да се направи за подобрение на състава", Моуриньо отвърна: "Знаем какво... Но не мога да отговаря на този въпрос, аз съм мениджър на Манчестър Юнайтед и не бива да отговарям на този въпрос..."

Преведено на езика на незапознатите: "Искам пари за трансфери, през лятото не ми дадоха, та сега не искам да отговарям на такива въпроси. Но е ясно какво мисля по темата." Свободна интерпретация, но едва ли сме далеч от истината.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/1-54571/073100