Джетро Вилемс бе сочен за невероятен талант, но така и не успя да достигне до нивото, което всички му предричаха. И до днес той остава най-младият участник в истoрията на европейските първенства, след като на Евро 2012 игра за Нидерландия срещу Дания на 18 години и 71 дни. Роденият в Ротердам бек, който за последно бе преотстъпен на Нюкасъл от Айнтрахт (Франкфурт), говори за миналото си в интервю с Анди ван дер Мейде, като сподели доста стряскащи неща.

Вилемс призна, че е бил на 9-годишна възраст, когато е пренесъл наркотици от Кюрасао в Нидерландия, за да може да изкара пари за семейството си. 

"Първоначално майка и баща ми се опитаха да го направят, но не се получи. Тогава аз се жертвах и им казах, че ще го направя. И го направих действително. Винаги съм бил малко луд. Но когато семейството ти е в нужда, нямаш особено много избор", разказа 26-годишният играч. 

Вилемс, който има 22 мача за националния отбор на страната си, нашумя по време на престоя си в ПСВ Айндховен, а после премина в германския Айнтрахт.

През миналия сезон той влезе в новинарските емисии с фантастичния си гол за Нюкасъл срещу Ливърпул, но по-късно през сезона получи контузия на кръстните връзки и така и не записа повече мачове за "свраките", след което се върн във Франкфурт.