Новакът Спартак (Варна) подготвя треньоркса смяна, като начело на тима ще застане рекордьорът по мачове в родния футбол Димитър Димитров - Херо, съобщи "Дарик радио".

У нас няма по-опитен наставник, като Херо е №1 в историята на елита ни със своите 474 двубоя като треньор.

На поста той ще замени Васил Петров, който по ирония на съдбата е най-младият сред настоящите наставници със своите 35 години, както и един от най-младите в новата история на професионалния ни футбол.

Смяната не е изненадваща предвид лошия, но не и неочакван старт на тима на Спартак, който се завърна сред най-добрите в България след 13-годишно изгнание в долните групи.

Именно Васил Петров успя за два сезона да класира Спартак от Трета до Първа лига, но ограничените средства в клуба не позволиха особено подсилване, което дава своето отражение в елита. От началото на сезона Спартак спечели само точка за пет мача, като на два пъти загуби и с разгромното 0:5.

За евентуална смяна на Петров дори се говореше преди сезона, но все пак ръководството даде шанс на младия треньор шанс да се докаже в елита. Нещо, което той си бе заслужил.

Слабият старт обаче доведе до неизбежна смяна, а информациите от морската ни столица са, че Васил Петров ще получи шанса да остане в щаба на варненци и да черпи опит от Димитър Димитров.

За последно Херо бе наставник на Арда през миналия сезон. Иначе той има почти 30-годишна треньоркса кариера, която започва в родния му Бургас.

Там Херо е треньор по време на златния период на Нефтохимик, преди да премине през Литекс, Левски, Велбъж, Локомотив (Пловдив), Черноморец, Лудогорец и Берое. Той е бил начело на националния тим на България, както и на чуждестранните Амкар (Перм), Ал-Насър, Ал-Кадисия и Иртиш.